Torrevieja

Torrevieja ligt aan de Costa Blanca in het zuidoosten van Spanje, uitgestrekt over een grote vlakte tussen lagunes en zoutmeren. De prachtige stranden zijn gelegen tussen het nieuwe gedeelte (Torre) en ‘la Vieja’ (het oude vissersdorp). Tegenwoordig is het voormalige vissersdorpje Torrevieja een stad met veel winkels en restaurantjes en is het uitgegroeid tot één van de belangrijkste zoutleveranciers ter wereld.

 

Het weer in Torrevieja

Door het aangename klimaat en de aanwezigheid van de twee zoutmeren van La Mata ten zuiden van de stad heeft Torrevieja een uniek micro klimaat. Hierdoor heeft de stad een van de gezondste klimaatgebieden in Europa. Torrevieja heeft warme zomers en milde winters en heeft een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Je geniet van meer dan 340 dagen zon per jaar. Dus ook in de winter is Torrevieja een heerlijke stad om te verblijven met temperaturen die rond de 18 graden liggen.

 

Afbeelding gemiddelde temperatuur Torrevieja

 

Torrevieja en haar stranden

Torrevieja heeft meer dan 20 km witte zandstranden en kreken (calas). Playa del Cura en Playa de los Locos zijn goudgele stranden met palmbomen, restaurants en winkeltjes. Men kan hier ligbedden en parasols huren. Playa de La Mata is het langste en mooiste strand van Torrevieja omgeven door het Natuurpark en de duinen. Het meest levendige strand is Playa de los Náufragos met vele sportmogelijkheden. Playa del Acequión heeft enkele gezellige strandbarretjes en er zijn vaak vissersboten aangemeerd. De Paseo Maritimo Juan Aparicio heeft twee kunstmatig aangelegde stranden met golfbrekers.

 

Torrevieja bezienswaardigheden

De Moorse toren ‘Torre del Cabo Cervara’, ook wel ‘Torre del Moro’ is gebouwd in de 14e eeuw als uitkijk- en verdedigingstoren en behoort tot de oudste gebouwen van de stad. Eén van de meest markante punten te midden van het park ‘Mirador Turístico’ met een prachtig uitzicht over de kust. Het beste uitzicht heeft men vanaf de uitgestrekte pier ‘Dique de Levante’ . Hier staat het standbeeld van de vrouw die zwaait naar de vertrekkende vissers (La mujer que despide al marinero).

 

 

Toeristische informatie Torrevieja

 

Waarom naar Torrevieja?

Torrevieja is nog niet ontdekt door de Nederlandse toerist. Je hoort en ziet hier vooral Spanjaarden die hier hun vakantie appartement of huis hebben. Grote hotels en resorts zijn hier ook niet te vinden. Hierdoor is de authentieke Spaanse sfeer bewaard gebleven! In en rondom Torrevieja is ontzettende veel te zien en te doen. Top attractieS zijn de 2 zoutmeren (Las Salinas de Torrevieja) en het bijbehorende nationale park. Hier kun je mooie wandel- en fietstochten maken en het zoute water uit de meren is heel gezond voor de huid. Langs de boulevard van de stad met de 1600 meter lange pier (Dique de Levante) is het altijd gezellig. Vol met gezellige restaurantjes en barretjes. Langs de pier vind je ook een aantal hippe beach-clubs en heb je een mooi uitzicht over de jachthaven.

 

Op vrijdag is een bezoek aan de markt van Torrevieja aan te bevelen. Men zegt dat dit een van de grootste markten van Spanje is! Koop hier vers fruit, groente en olijven. Maar ook voor kleding en souvenirs kun je hier je hart ophalen. Bezoek ook de steden Murcia, Alicante of zelfs Valencia. Dit is met de auto als dagtocht heel goed te doen. Ook zijn er twee winkelcentra in de buurt waar je naar hartenlust kunt shoppen: La Zenia boulevard en winkelboulevard Habanera. Beide winkelscentra hebben een gratis overdekt parkeerterrein. En last but not least: met 7 heerlijke stranden beleef je in Torrevieja een heerlijk dagje aan het strand. Playa del Cura is op slechts 7 minuten lopen van het appartement.