Torrevieja

Torrevieja ligt aan de Costa Blanca in het zuid oosten van Spanje. Uitgestrekt over een grote vlakte tussen lagunes en zoutmeren. De prachtige stranden zijn gelegen tussen het nieuwe gedeelte (Torre) en ‘la Vieja’ (het oude vissersdorp). Tegenwoordig is het voormalige vissersdorpje Torrevieja een stad met veel winkels en restaurantjes en is het uitgegroeid tot één van de belangrijkste zoutleveranciers ter wereld.

Weer Torrevieja

Door het aangename klimaat en de aanwezigheid van de twee zoutmeren van La Mata ten zuiden van de stad heeft Torrevieja een uniek micro klimaat. Hierdoor heeft de stad  een van de gezondste klimaat gebieden in Europa.
Torrevieja heeft warme zomers en milde winters en heeft gemiddelde temperatuur van 20 graden en je geniet van meer dan 340 dagen zon per jaar.
Dus ook in de winter is Torrevieja een heerlijke stad om te verblijven met een temperaturen rond de 18 graden.

 

Torrevieja en haar stranden

Torrevieja heeft meer dan 20 km witte zandstranden en kreken (calas). Playa del Cura en Playa de los Locos zijn goudgele stranden met palmbomen, restaurants en winkeltjes. Men kan hier ligbedden en parasols huren. Playa de La Mata is het langste en mooiste strand van Torrevieja omgeven door het Natuurpark en de duinen.

Het meest levendige strand is Playa de los Náufragos met vele sportmogelijkheden. Playa del Acequión heeft enkele gezellige strandbarretjes en er zijn vaak vissersboten aangemeerd. De Paseo Maritimo Juan Aparicio heeft twee kunstmatig aangelegde stranden met golfbrekers.

Torrevieja bezienswaardigheden

De Moorse toren ‘Torre del Cabo Cervara’, ook wel ‘Torre del Moro’ is gebouwd in de 14e eeuw als uitkijk- en verdedigingstoren en behoort tot de oudste gebouwen van de stad. Eén van de meest markante punten te midden van het park ‘Mirador Turístico’ met een prachtig uitzicht over de kust.

 Het beste uitzicht heeft men vanaf de uitgestrekte pier ‘Dique de Levante’ . Hier staat het standbeeld van de vrouw die zwaait naar de vertrekkende vissers (La mujer que despide al marinero).